Thalia dankt gulle gevers voor hun donaties

Thalia Amsterdam deed dit jaar diverse aanvragen voor subsidie en ondersteuning. Dankzij een goede onderbouwing en bewezen repertoire hebben drie organisaties ons een bedrag toegezegd.

Uitreiking subsidie Schipholfonds

Op donderdag 8 april 2010 ontving Thalia van het Schipholfonds een donatie, als erkenning voor het maatschappelijk en cultureel belang dat Thalia vertegenwoordigt.

Het bedrag werd uitgereikt door Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group samen met Michael van Praag, voorzitter, Anton Temme, Paul Luijten en Menno de Haan, bestuursleden van Het Schipholfonds. (Zie foto.)

Namens Thalia was penningmeester Henk Hertogs, samen met zijn vrouw en mede-bestuurslid Linda Hertogs, aanwezig om het bedrag in ontvangst te nemen. Een en ander gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie, mede ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van dit fonds. In totaal werd een bedrag van 120.492 euro geschonken aan 51 instellingen en organisaties op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied in de omgeving van Schiphol.

Recent ontving Thalia ook een zogeheten ‘Waarderingssubsidie’ van de gemeente Amsterdam. Het geld is in dank door Thalia aanvaard en zal gebruikt worden voor o.a. het huren van een repetieruimte, decors en onkostenvergoedingen voor onze hardwerkende vrijwilligers.

Daarnaast heeft het Prins Bernhardfonds toegezegd een bedrag toe te kennen voor de realisatie van Thalia’s ‘La Fille de Madame Angot’ in het najaar van 2010. De hoogte van dit bedrag hangt af van de uiteindelijke begroting, maar geeft ons een mate van financiële ‘rugdekking’. Ook hiermee zijn we ontzettend blij!

Het blijft goed om te bedenken dat, hoewel het om substantiële bedragen gaat waarvoor wij onze weldoeners dan ook zeer dankbaar zijn, Thalia als vereniging nog allesbehalve ‘rijk’ is: wij gebruiken al deze bijdragen weer om kwalitatief hoogwaardige voorstellingen neer te zetten, die zowel muzikaal als visueel aantrekkelijk zijn. Uw individuele donaties of vriendschapsbanden, evenals uw steun als donateur via de Sponsorloterij, blijven voor ons een zeer belangrijke levensader!

De subsidie-aanvragen werden ingediend door onze penningmeester, Henk Hertogs, die er duidelijk goed in is geslaagd om met een grondige financiële onderbouwing de toekennende fondsen en instanties te doordringen van het belang van Thalia’s missie: goede, toegankelijke en betaalbare Opera- en operettevoorstellingen voor iedereen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Vereniging. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *