Csárdásfürstin groot succes

Die Csárdásfürstin | Emmerich Kálmán

Met veel succes speelde Thalia dit voorjaar in het Zuider Amstelkanaal Theater de beroemde operette Die Csárdásfürstin van Emmerich Kalman.

Directie: Alexander Koeznetsov
Regie & tekstbewerkingen: Pauline van Eijk
Nederlandse vertaling: J.J. de Groot | Liedteksten: Frits Hogerheyde
M.m.v.: Het groot Zaans Opera- en Operetteorkest 

csardasfuerstinHet verhaal in een notendop
De geschiedenis speelt zich af in Boedapest en in Wenen. De ster van het “Orpheum”-cabaret in Boedapest, Sylva Varescu, geeft haar afscheidsvoorstelling. Zij gaat een tournee door Amerika maken. Dit tot groot verdriet van Edwin, de zoon van Leopold Maria, vorst van Lippert- Weylersheim, wiens hart onstuimig voor de knappe zangeres klopt. Zijn vader is er echter op tegen dat hij met een juffrouw van het theater trouwt. Hij zal zich moeten verloven met gravin Stasi. Voor zijn vertrek naar Wenen bezweert Edwin Sylva niet naar Amerika te gaan. Hij geeft haar zelfs een schriftelijke trouwbelofte. Nadat Edwin vertrokken is, laat graaf Boni, die zowel met Sylva als met Edwin bevriend is, de zangeres een verlovingskaart zien, die Edwins vader maar alvast heeft laten drukken, en waaruit moet blijken dat Stasi en Edwin een paar worden. Geschokt besluit Sylva toch naar Amerika te gaan.

Meeslepende muziek, passie, achterdocht en echte liefde, dat allemaal in deze heerlijke operette van een van de beroemdste componisten op dit gebied. Een echte muzikale soap, met winnaars en verliezers!
 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *