Een vrolijk najaar met L’ille de Tulipatan en wensconcert

Het najaar van 2014 was met Thalia in de Muiderkerk, de Willem de Zwijgerkerk en de Nassaukerk een vrolijke boel met een wensconcert en de korte komische opera L’ILLE DE TULIPATAN (Eiland Tulipatan) van Jacques Offenbach.

Directie en muzikale begeleiding was in handen van: Alexander Koeznetsov
De bekende Thalia solisten, een tweetal gastsolisten en het voltallige Thaliakoor werkten er aan mee. Decor, rekwisieten en kostuums kwamen uit eigen atelier. De Nederlandse vertaling was van Joop Fransen (www.partitura.nl)

thalia 19-10-2014 138

Henk Hertogs (R) als Koning Kakatoe en Robert Boer als Romboidal

Het verhaal van L’ille De Tulipatan
JONGEN IS MEISJE EN MEISJE IS JONGEN?!
Dit is een van de gekste stukken van Offenbach. Op een ver eiland regeert een koning. De koning heeft een zoon, tenminste dat denkt hij. De prins en de dochter van de hofmaarschalk worden verliefd op elkaar. De koning heeft geen bezwaar tegen een huwelijk. Maar nu komen de moeilijkheden. De hofmaarschalk heeft de koning destijds niet verteld dat hij voor de zoveelste keer een dochter had gekregen; het kind werd als jongen opgevoed, maar het is dus een meisje. De hofmaarschalk is in alle staten, maar hij durft de koning de waarheid niet te vertellen.

Intussen blijkt dat de vrouw van de hofmaarschalk, ene Théodorine, indertijd heeft besloten, zonder medeweten van haar man, haar zoontje op te voeden als meisje, om te voorkomen dat hij later onder dienst zou moeten. De dochter van de hofmaarschalk is dus een jongen. Als Théodorine verneemt dat haar kind met de prins wil trouwen is ze al even radeloos als haar echtgenoot. Een wirwar van misverstanden is het gevolg.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *