Thalia en het Nederlands Blazers Ensemble

Op woensdag 1 en donderdag 2 februari 2017 heeft Thalia in het Muziekgebouw aan ’t IJ meegewerkt aan Mozarts “Don Giovanni”. Het  Nederlands Blazers Ensemble bracht de opera in ‘pocketvorm’ en wij zongen mee in de voorstelling. En in het voorprogramma gaven we een eigen concert met een compilatie uit The Sorcerer, de light-opera die we op 23, 29 en 30 april 2017 spelen in het Zuider Amstelkanaal Theater. Zo is er altijd wat te beleven bij Thalia!

Over Don Giovanni – een opera in pocketformaat
Het Nederlands Blazers Ensemble tovert een van de beroemdste en grootste opera’s uit de muziekgeschiedenis om tot een opera in pocketformaat. Tien blazers en drie zangers reduceren Mozarts Don Giovanni tot de kern: een flitsende opera met een lach en een traan, inclusief verkleedpartijen.

M.m.v.:
Johannette Zomer (sopraan)
Frans Fiselier (bariton)
Bernard Loonen (tenor)
Thalia Opera & Operette (koor)

Alles in eigen hand: bewerking, licht, geluid en decor. Zijn drie zangers niet genoeg, dan zingt het koor of zingen de blazers een deuntje mee. Geen kostbare megaproductie, maar een pocketopera die in een handomdraai op iedere straathoek uit te voeren is. Na Die Zauberflöte en Die Fledermaus voegt het Nederlands Blazers Ensemble nu deze onmisbare klassieker toe aan een serie succesvolle pocketopera’s. Met in het voorprogramma een concert van Thalia Opera & Operette uit Amsterdam, onder leiding van dirigent Jan-Paul van Spaendonck en aan de piano Kees van Zantwijk.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.