Nieuwe leden gezocht

Thalia luidt ‘De Klokken van Corneville’ en heeft daarbij mannen nodig!

3 en 10 november 2019: in het mooie theater Zuider Amstel Kanaal treedt het muziektheatergezelschap Thalia op met ‘De Klokken van Corneville’.
Componist: Robert Planquette. Libretto: Clairville en Gabet.

Dit is een prachtig gecomponeerd stuk uit 1872. In de Victoriaanse tijd en daar heeft het ook alle kenmerken van. Een adellijke heer is van zijn landgoed verdreven, zijn dienaar Gaspard staat klaar om de bezittingen in te pikken. Zijn mooie, maar arme nichtje Germaine dreigt uitgehuwelijkt te worden aan de Baljuw, die zo in het schandalige complot betrokken is. Een spookslot. Een dienstmaagd die prinses is?? En dat alles speelt zich af tijdens de jaarmarkt van Corneville.

De première was in Parijs, 1872. Het werd meer dan 500 keer opgevoerd en bracht recordomzetten op. En ook in Londen en in de VS genoot het publiek.
Thalia brengt het stuk ingekort op de planken: drie actes worden er twee, zodat er meer vaart in komt. De aanpak is theatraal en spannend. Iedereen die meedoet, als koorlid of solist, zingt, acteert, beweegt en werkt mee aan een mooie voorstelling, met goede muziek en een prachtig, oud verhaal.

Dirigent Jan-Paul van Spaendonck en regisseur Inna van den Hogen hebben beide veel ervaring met muziektheater en zijn goede begeleiders van enthousiaste amateurs. Onder hun leiding zul je nog beter gaan performen dan je nu zelf denkt.

Meer info?
opera.thalia@gmail.com of 020 664 05 57
Daar kun je je ook aanmelden.  Kosten per maand: € 25.
Repetities: op dinsdagavond in het Sarphatihuis, Roeterstraat 2, Amsterdam-Centrum
Goed bereikbaar per openbaar vervoer (metrolijnen 51, 53 en 54, halte Weesperplein)
Kom je van ver? Het Sarphatihuis heeft een klein eigen parkeerterrein waar leden van Thalia tijdens repetities gebruik van mogen maken.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.