Komende productie

IOLANTHE of Het Hogerhuis in Hoger Sferen | 22 en 29 maart 2020

Wat een gedoe daar in Groot-Brittanië… alles en iedereen ligt met elkaar overhoop en er schijnt geen einde aan te komen… Eigenlijk lijkt het een traditie; alle afgevaardigden van het Lagerhuis en de Peers in het Hogerhuis schreeuwen en tieren door elkaar of het heel gewoon is… Voor ons vaak een komisch tafereel en voor de Britten kennelijk traditie.

Daar lijkt het tenminste op als we het verhaal bekijken van Iolanthe; een fee die 25 jaar onder water heeft geleefd en weer in de wereld van de stervelingen komt. Er is eerder een trouwbelofte gedaan. Maar wie zou er nou trouwen met Iolanthe en hoe moet dat dan? Moet men zelf dan niet ook een fee zijn?


Zo wild als we het de laatste tijd in het Verenigd Koninkrijk zien gaat het er niet aan toe in dit Hogerhuis omstreeks 1880, maar we mogen gerust van behoorlijk “roerig” spreken. Een absurd verhaal van William Gilbert waarin “The House of Lords” op de hak genomen wordt en prachtige muziek van Arthur Sullivan.


Heel veel verwikkelingen in dit verhaal waarin dus ook nogal wat mannen voorkomen… en ja, mannen, daar zijn we naar op zoek.

Dus ben je TENOR, BARITON of BAS? Meld je dan aan voor dit project: je bent dan de gure wintermaanden in ieder geval “cultureel” onderdak. Als we geen mannen kunnen verwelkomen, gaat het feest helaas niet door.


We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in het Sarphatihuis aan de Roeterstraat. De kosten zijn € 25 per maand en de data van uitvoering zijn 22 en 29 maart 2020. Eerste repetitie: 26 november 2019. We ontvangen je met open armen!