Komende productie

La Gran Via én een Spaans concert | najaar 2020

Een zarzuela (Spaanse operette) in één bedrijf én een Spaans concert.

La Gran Via De straten, stegen en pleinen van Madrid maken zich grote zorgen. De Stedenmaagd moet bevallen van een nieuwe straat, een groots opgezette boulevard. Men is bang dat hele buurten opgeofferd zullen worden aan dit protserige project. Caballero de Gracia, een van de voornaamste straten van Madrid, wil wel een huwelijk aangaan met de op handen zijnde boulevard.

Maar voor het zover is wil deze Caballero de Gracia wel wat meer van Madrid zien. In het gezelschap van een echte Madrileen bezoekt hij de buitenwijken, de havenbuurt, een dansplaats, de arena en een rolschaatsbaan. Allerlei types komen zij tegen : een dienstmeid, drie dieven, twee rolschaatsers, matrozen, politieagenten en nog vele anderen.

Het stuk is een aaneenschakeling van meeslepende muziek; de polka van de straten en stegen, de wals van de Caballero de Gracia, de tango van de dienstmeid, de mazurka van het Elíseo Madrileño, het matrozennummer, het zijn stuk voor stuk muzikale meesterwerkjes.

Spaans concert Om de middag compleet te maken brengen wij een selectie van hoogtepunten met een Spaanse twist uit opera, operette en musical.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan voor dit project. Kijk op deze pagina van onze site. We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in het Sarphatihuis aan de Roeterstraat. De kosten zijn € 25 per maand en de voorstellingen zijn in het najaar van 2020. We ontvangen je met open armen!