CORNEVILLE, een muzikaal verhaal

Op 3 en 10 november 2019 stonden we in het Theater Zuider Amstel Kanaal, op zondag 10 november zelfs voor een uitverkochte zaal. “Zoals het hoort!”, aldus een van onze fans. Wat een mooi compliment.

Thalia zit in zwaar weer. We hebben de afgelopen tijd met behoorlijk wat tegenslagen te maken. Gebrek aan opslag is er eentje, problemen bij het vinden van solisten, een regisseur… Gebrek aan mannen… En tóch is het ons weer gelukt! Dat blijkt uit die uitverkochte zaal en de vele positieve reacties.

“Het was een bijzonder vlotte en vermakelijke voorstelling!”

“Was een perfecte voorstelling, heel knap om weer zo´n productie met beperkte middelen op te zetten.”

“Het was heel fijn om jullie weer eens bezig te zien…..we hebben genoten!”

Wij hebben zelf ook genoten. We hebben heerlijk gewerkt met onze nieuwe regisseur Erik Damman. Hij zorgde ervoor dat wij onze voorstelling dit jaar op een andere wijze brachten, met vaart, zonder lange spreekteksten zodat het accent op de muziek lag. Ook de samenwerking met Jan-Paul van Spaendonck en het ensemble van Strijklicht beviel ons weer opperbest.

Verder was er de hernieuwde kennismaking met Piet van Everdink, Edwin van Gelder en Peter Lusse en hadden we het geluk om de talentvolle tenor Mitch Raemaekers in een van de hoofdrollen te hebben. Onze eigen Joke Prak en Ellen Hink straalden in de rollen van Marjolaine en Germaine.

In plaats van een decor werd er gewerkt met een digitale projectie op het achterdoek. Het was een concertante uitvoering maar toch ook weer niet helemaal. De kostumering was, zoals gebruikelijk, in handen van Irma Derksen.

We kijken terug op een paar mooie, bijzondere voorstellingen. Hieronder een paar foto’s gemaakt door Niek Voort.

De Klokken van CORNEVILLE, een muzikaal verhaal | 3 en 10 november 2019 | Theater Zuider Amstel Kanaal | Componist: Robert Planquette Nederlandse vertaling: Joop Fransen | Bewerking: Erik Damman Dirigent: Jan-Paul van Spaendonck | Muzikale begeleiding: Strijklicht

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.