Herhaalde oproep: opslag gezocht!

Thalia heeft door de jaren heen een rijke verzameling aan decorstukken, rekwisieten en kostuums opgebouwd.

In september ontvingen wij het alarmerende bericht dat wij onze huidige opslag moeten verlaten. Nu, een aantal maanden later, naderen we de deadline en hebben we helaas nog niet de gouden tip gevonden.

Thalia zoekt een ruimte van ongeveer 200 vierkante meter in Amsterdam of in de directe omgeving (max. 30 km). Heeft u een idee? Weet u een geschikte ruimte? Stuur een email, graag ontvangen wij uw tips!

 

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Herhaalde oproep: opslag gezocht!

Uitverkocht: Nostalgische Operette Sing-along

Goed nieuws voor Thalia: de kaarten voor de Nostalgische Operette Sing-Along van 11 november zijn uitverkocht!

Als gevolg van de succesvolle twee Sing-Along concerten en alle lovende reacties, zijn de kaarten voor het derde en laatste concert heel hard gegaan. Daar zijn we ontzettend blij mee, maar we vinden het ook jammer dat we sommige mensen moeten teleurstellen.

We hopen iedereen in elk geval met de voorjaarsproductie weer te zien, waar we weer een leuk nieuw programma voor jullie in petto hebben.

PS: Heeft u een kaartje gereserveerd en is dat door ons telefonisch of per mail bevestigd? Dan is de reservering goed doorgekomen en hoeft u zich geen zorgen te maken. Tot zondag!

G

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Uitverkocht: Nostalgische Operette Sing-along

Oproep: opslagruimte gezocht!

Thalia heeft door de jaren heen een rijke verzameling aan decorstukken, rekwisieten en kostuums opgebouwd. Iedere voorstelling kijken we wat we nodig hebben, of we het hebben en wat erbij moet komen of aangepast moet worden. Onvoorstelbaar belangrijk voor een club als Thalia.

Onlangs ontvingen wij het alarmerende bericht dat wij onze huidige opslag moeten verlaten. Gelukkig nog niet meteen volgende week maar toch wel binnen enkele maanden. Daarom een oproep aan een ieder die dit leest.

Thalia zoekt een ruimte van ongeveer 200 vierkante meter in Amsterdam of in de directe omgeving (max. 30 km). Heeft u een idee? Weet u een geschikte ruimte? Stuur een email, graag ontvangen wij uw tips!

Want als we geen nieuwe ruimte vinden, moeten we afscheid nemen van onze prachtige kostuums, rekwisieten en decorstukken. En dat mag niet gebeuren!

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Oproep: opslagruimte gezocht!

Nostalgische Operette SING-ALONG | 28 oktober, 4 en 11 november 2018

Dit keer een heel ander programma dan u van Thalia gewend bent; ze gaat deze keer hoofdzakelijk voor het traditionele operette repertoire. Thalia heeft in de loop van haar bestaan bewezen dat ze alle genres aandurft. In de landen om ons heen trekt operette volle zalen. Thalia wil een steentje bijdragen aan de revival van de operette in Nederland.  Met tal van getalenteerde solisten en het koor van Thalia wordt dat vast en zeker een succes!

Bekende aria’s, duetten en koren uit de Duitse, Weense en Franse werken van Johan Strauss, Emmerich Kálmán, Robert Stolz, Carl  Millöcker en ga zo maar door. Wat dit concert een beetje anders maakt dan normaal, zijn de nummers waarmee het publiek mee mag zingen!

Vandaar:
een “Nostalgische Operette SING-ALONG”

28 oktober 2018 | Muiderkerk
4 en 11 november 2018 | Willem de Zwijgerkerk
te Amsterdam, 
aanvang 14.30 uur

Dirigent: Jan-Paul van Spaendonck
Begeleiding: Brian Fieldhouse

TOEGANGSPRIJZEN
Normaal: € 15,00
65+, CJP of  Studentenpas: € 10,00
Jongeren t/m 18 jaar: € 7,50
Groepen vanaf 14 personen: € 10,00
Stadspas met groene stip: € 2,50
Stadspas met blauwe ruit: € 10,00

RESERVEREN
telefonisch 0299 – 660254
Stuur een email

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Nostalgische Operette SING-ALONG | 28 oktober, 4 en 11 november 2018

Succesvolle deelname aan “OFFENBACH, MAAR DAN ANDERS”

Iedereen die op dinsdagmiddag rond lunchtijd in het centrum van Amsterdam is, kan terecht in de foyer van Nationale Opera & Ballet voor de lunchconcerten. Op dinsdag 29 mei jl. deed een aantal leden van Thalia mee aan zo’n lunchconcert. Het was ontzettend leuk om mee te doen. Ondanks het prachtige weer buiten zat de foyer afgeladen vol met publiek. 

“Offenbach schetst met humor en fantasie de mens en de maatschappij. Hij steekt de draak met rollenpatronen, verbindt moeiteloos sprookje en werkelijkheid en neemt ook nog de “opéra seria” op de hak. De scenes uit Les Brigands, Le roi Carotte, LÍle de Tulipatan en Orphée aux Enfers zijn losjes aan elkaar geregen tot een verhaallijn rondom deze thema’s.”

Productie Dana Ilia; Vertaling Joop Fransen; Muzikale leiding Ivo Meinen; Regie Isabel Schröder; Piano Jorrit van den Ham

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Succesvolle deelname aan “OFFENBACH, MAAR DAN ANDERS”

La Vie Parisienne, een kijkje in het frivole Parijs van de jaren 20 van de vorige eeuw

De voorstellingen van La Vie Parisienne zijn achter de rug. We werkten eraan met veel plezier maar het ging niet vanzelf dit keer! Het heeft even geduurd eer we de rolbezetting rond hadden. Maar toch.. Op 22 en 29 april en 6 mei stonden we in het Theater Zuider Amstel Kanaal.

Fijne muziek, goede solisten, een gek verhaal, allemaal ingrediënten om één van de leukste werken van Offenbach tot een feest te maken! En dat is gelukt! Mede dankzij de prachtige kostumering van Irma Derksen en de treffende decors van Mara Mast, Martin Meijssen en Frans Nijenhuis.

Met medewerking van: Jan-Paul van Spaendonck (dirigent), Evert de Vries (regisseur), Joke Prak, Ellen Hink, Gerrit Groot Karsijn, Vera Klein, Dieuwke Bakker, Nan Beers, Berry Reijnen, Robert Boer, Marrit Zeilstra, Hilde Wuijten en vele anderen.

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor La Vie Parisienne, een kijkje in het frivole Parijs van de jaren 20 van de vorige eeuw

Coproduktie Zang & Vriendschap Landsmeer en Thalia: geslaagd!

De bevriende vereniging Zang en Vriendschap Landsmeer vroeg ons om een gezamenlijk concert ten tonele te brengen. Op 10 december 2017 was het dan zover. In het dorpshuis van Landsmeer kwamen de twee verenigingen samen in een coproduktie “Twee koren, een concert met ’n vleugje kerst”.

Het was leuk! Bedankt Zang en Vriendschap voor deze geslaagde middag!
Zang en Vriendschap zong werken van Mozart, Pachelbel, Franck, Bach en Schubert, maar ook Somewhere in my memory uit de film Home alone. Thalia deed haar najaarsconcert nog eens dunnetjes over. Gezamenlijk zongen we een viertal kerstliederen: Cantique de Noël, Transeamus, Caroling, Caroling en Joy to the World. Tijdens het concert werd de wereld buiten steeds witter. Het kerstgevoel compleet. Wat wil je nog meer?

Dirigent Thalia: Jan-Paul van Spaendonck
Dirigente Zang en Vriendschap: Petra Luteijn
Pianiste: Elisabeth Waverijn

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Coproduktie Zang & Vriendschap Landsmeer en Thalia: geslaagd!

Dromen, Liefde & Bedrog: “Heerlijk afwisselend programma”

De voorstellingen liggen alweer achter ons. Op 22 oktober in de Muiderkerk en op 29 oktober en 5 november in de Willem de Zwijgerkerk brachten wij ons najaarsconcert “Dromen, Liefde, Bedrog” ten tonele.

Deze thema’s van alle tijden zorgden voor feest op deze zondagmiddagen. Veel componisten kwamen voorbij: Mozart, Verdi, Bizet, Rossini, Dostal, Offenbach en Andrew Lloyd Webber.
Dromen, Liefde en Bedrog
Thalia beschikt momenteel over een hele stoet aan prachtige solisten, in allerlei leeftijden. Bijna alle solisten kwamen daarom dit keer uit de eigen gelederen! Daar zijn we trots op.

De concerten zijn enthousiast ontvangen door ons publiek.  Een paar reacties: “Wat een goede solisten in jullie koor.” “Heerlijk afwisselend programma. Echt steeds iets anders.” “Tjonge, dat is werkelijk een goed koor” “Wij zijn meteen vriend geworden van Thalia.” “Volgende keer komen wij graag weer.” 

Nou, de waardering is wederzijds; wij zijn ook heel blij met ons publiek!

Met medewerking van o.a.

Jan-Paul van Spaendonck (dirigent, gitaar) Albena Stoyanova (piano) Dieuwke Bakker (sopraan) Truus Blenderman (sopraan) Robert Boer (bariton) Walther Deubel (tenor) Ellen Hink (sopraan) Fleur Krop (sopraan) Joke Prak (sopraan, presentatie) Maria van Spaendonck (sopraan) Wil Stravers (bas) Hilde Wuijten (sopraan/mezzo) Marrit Zeilstra (sopraan) Thaliakoor (zesstemmig)

 

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Dromen, Liefde & Bedrog: “Heerlijk afwisselend programma”

Twins in The Sorcerer succesvol

Publiek over The Sorcerer * * * *
> “Ik heb genoten…! Mooie regie, fijne stemmen. Vooral de twee meisjes waren een interessante toevoeging!” (zie foto onder; Fleur Krop en Elisa Viscione)
> “Supermooie middag gehad. We hebben genoten van The Sorcerer!”

> “Het was heeeeeeel erg leuk gisteren! Een prima voorstelling! Van harte aanbevolen!”
> “Top! We hebben genoten!”
> “Complimenten! Geestig, mooi gezongen en gespeeld en leuke vondsten. Goed vormgegeven ook qua decor en prachtig aangekleed.”

In april 2017 speelden wij voor de derde keer in ons bestaan de light-opera The Sorcerer (De Tovenaar) van Gilbert & Sullivan. Het werd een muzikaal feest en regisseur Edwin van Gelder voegde aan het geestige verhaal over liefde, tovenarij en alles wat daaromheen mis kan gaan een nieuw element toe: ‘de twins’ (zie foto). Dat bleek een gouden zet. Niet alleen kreeg het stuk daardoor een heel andere dimensie dan de eerste twee afleveringen in het verleden, maar ook een element waar het publiek nog lang over heeft nagepraat. Voeg daar aan toe dat onze nieuwe dirigent Jan-Paul van Spaendonck de juiste man op de bok is en dat decor, rekwisieten en kostumering veel lof oogsten. Kortom: een eclatant succes!

Met medewerking van
Thalia Begeleidings Ensemble
Jan-Paul van Spaendonck (Dirigent)
Edwin van Gelder (Regisseur)
Studenten Geert Groote College (Techniek en publieksbegeleiding)

Rolverdeling
Sir Marmaduke: Peter Lusse (acteur, bas/bariton)
Arthur zijn zoon: Walther Deubel (tenor)
Dominee Daly: Robert Boer (bariton)
John Wellington Wells (tovenaar): Stijn Hofstede (tenor)
Lady Sangazure: Joke Prak (sopraan/mezzo)
Aline, haar dochter: Ellen Hink (sopraan)
Tweeling/tovernaarshulpjes: Elisa Viscione (alt) en Fleur Krop (sopraan)
Mw. Partlet, werkster Sir Marmaduke: Hilde Wuijten (sopraan/mezzo)
Constance, haar dochter: Marrit Zeilstra (sopraan)
Notaris: Gerard Schiering (2e tenor)
Volk en gasten op high-tea: Thaliakoor (zesstemmig)

Fotoshow

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Twins in The Sorcerer succesvol

Thalia en het Nederlands Blazers Ensemble

Op woensdag 1 en donderdag 2 februari 2017 heeft Thalia in het Muziekgebouw aan ’t IJ meegewerkt aan Mozarts “Don Giovanni”. Het  Nederlands Blazers Ensemble bracht de opera in ‘pocketvorm’ en wij zongen mee in de voorstelling. En in het voorprogramma gaven we een eigen concert met een compilatie uit The Sorcerer, de light-opera die we op 23, 29 en 30 april 2017 spelen in het Zuider Amstelkanaal Theater. Zo is er altijd wat te beleven bij Thalia!

Over Don Giovanni – een opera in pocketformaat
Het Nederlands Blazers Ensemble tovert een van de beroemdste en grootste opera’s uit de muziekgeschiedenis om tot een opera in pocketformaat. Tien blazers en drie zangers reduceren Mozarts Don Giovanni tot de kern: een flitsende opera met een lach en een traan, inclusief verkleedpartijen.

M.m.v.:
Johannette Zomer (sopraan)
Frans Fiselier (bariton)
Bernard Loonen (tenor)
Thalia Opera & Operette (koor)

Alles in eigen hand: bewerking, licht, geluid en decor. Zijn drie zangers niet genoeg, dan zingt het koor of zingen de blazers een deuntje mee. Geen kostbare megaproductie, maar een pocketopera die in een handomdraai op iedere straathoek uit te voeren is. Na Die Zauberflöte en Die Fledermaus voegt het Nederlands Blazers Ensemble nu deze onmisbare klassieker toe aan een serie succesvolle pocketopera’s. Met in het voorprogramma een concert van Thalia Opera & Operette uit Amsterdam, onder leiding van dirigent Jan-Paul van Spaendonck en aan de piano Kees van Zantwijk.

Geplaatst in Algemeen | Reacties uitgeschakeld voor Thalia en het Nederlands Blazers Ensemble